søndag 26. desember 2010

Julens "må ha" ...

I Volans verden er det ganske enkelt å bli fornøyd med julematen. Det kommer antakelig av at det ikke spises så mye av den tradisjonelle julematen. Har aldri forstått fascinasjonen over sylte, rull, ribbe, pinnekjøtt - for ikke snakke om alle tørre og fettete julekaker. Nei, man sier som Rema 1000 : "Det enkle er ofte det beste!" Sild, egg og julens "må ha". DA blir det jul! Så kan andre få ta seg av alt annet av mat i jula.
Oppskrift på julens "må ha" er som følger:


1. Man må ha ordentlig, hjemmelaget tynnlefse





2. Man må ha ordentlig god grøt (helst en blanding av rømmegrøt og risengrynsgrøt, men har hørt av kjennere at det går utmerket med risengrynsgrøt også). NB! Grøten skal ikke under noen omstendighet være varm!



3. Man må ha en skikkelig god sirup.




Fremgangsmåten er som følger:
  • Brett ut en lefsebit
  • Smør på et lite lag med grøt
  • Hell over litt sirup
  • Pakk igjen lefsen
Spises forøvrig til frokost, lunsj, middag, kveldsmat og/eller nattmat.

er det bare å nyte - og da har julens "må ha" blitt nok en suksess!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar