mandag 29. august 2011

Gastronomisk festårstid

Det er høst. Eller i hvert fall snart høst. Det er definitivt akkurat nok høst til at man kan nyte årstidens absolutte høydepunkt, hva gastronomiske ablegøyer angår.
Følg oppskriften, og du vil få en magisk opplevelse. Leveres med smaksgaranti.
Vi gjør som følger:
1) Ta en god porsjon kokt ris (her brukes grøtris som kokes møre, siles og formes til en liten haug eller kake om du vil). Risen skal være kald når du tar den i tallerkenen din.

2) Ha på en god dose nyrørt tyttebær.


3) Dette punktet er det som alltid skaper mest diskusjon. De mest trofaste til tradisjonen sverger til kremfløte. Vi i den litt mer moderate rebelske ungdommelige generasjonen tar gjerne melk blandet med litt matfløte f.eks.

4) Rør det litt sammen i tallerkenen - og spis!

Du har neppe smakt maken, da dette er å regne for en godt bevart tradisjonshemmelighet i enkelte familier på Innherred. Men ikke så hemmelig at vi ikke deler med alle vi kjenner. Er du skeptisk?
Du vil garantert ikke angre :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar