Av og til bare flakker øynene over tv-skjermen, uten at undertegnede helt får med seg hva som egentlig foregår. Så også denne aftenen. Men akk, er det rart en sart sjel blir noe forvirret?
For akkurat i det øyeblikk man sånn halvt i venstre øye antar at man har slumpet til å zappe over til en ny versjon av "Skal vi danse", så begynner man å undre. En avdanket kjendis - mest kjent for å spise seigmenn med capsen bak fram, noen dansetrinn i ny og ne, mye prat på kort tid - joda, dette må da være en slags versjon av "Kjendiser gjør ting de ikke kan - sesong 14" (eller muligens 15...)?
Så skjer det plutselig. Deltakeren i dansekonkurransen begynner å snakke om grillmat. Grillmat? Jøss, den vrien var ny. Kanskje en hybrid? "Hellstrøm rydder opp på dansegulvet"?
Riktig svar: Nok en meningsløs Rema 1000-reklame.
Rema 1000 går stadig nye veier for å få en stakkars hobbykokk til å ta nye snarveier. Det er ikke måte på hvor kreativ man nå tilsynelatende kan være i matveien, uten å løfte en finger på kjøkkenet. Jo, forresten, det var en liten overdrivelse. Man må løfte en finger. For man må slå på plata som skal varme opp maten, må vite. Men derifra og inn er det rene plankekjøringen. Du slipper å tenke. Rema 1000 planlegger for deg. Fristende, sier du?
Vel, det var kanskje før kolonialmajoren kom på det kunststykket å skulle tjene enda mer på en av sine bestselgere, nemlig kyllingkjøtt. Riktignok er det mye å lære av våre skandinaviske naboer, men ærlig talt: Saltvann i kjøttet? Var det nødvendig da, Reitan? Du var allerede på tynn is, hva tillit angår, etter at undertegnede gikk inn i en dyp "herregud, hva har jeg egentlig spist?"-fase etter påskens mange oppslag om såkalt MUK-produkter (selv om dette kanskje er noe for mye å gi skylden ene og alene til Reitan, da.....). Ikke så mye som en pølsesnabb har satt sine ben i kjøleskapet på Julsborg etter den tid. Og man er allerede på vill leting etter erstatning til neste års påskeferie. Påske uten grillpølse er jo omtrent som jul uten ribbe, som juli uten bacalao, som høst uten fårikål (noe som forøvrig skulle vært forbudt ved lov) eller som onsdag uten taco (vegetar-versjonen selvsagt, inntil man har klarlagt hva man kan bruke av kjøtt!). Godt man har litt tid å områ seg på....
Så inntil videre er det tryggest å ta en liten "time out" hva angår kokkelerings-sysler, og holde seg til kjente og kjære råvarer som man vet ikke har reist særlig lenger enn en kilometer eller to, til man har kartlagt hva som er spisbart og ikke! I praksis vil det si masse brødvarer, selvlaget syltetøy og en god dose smågodt.... ja, for den er jo kjøpt like i nærheten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar