torsdag 3. november 2011

Har sommeren endelig kommet?

I anledning av at undertegnede har vært huseier i hele to døgn (applauder gjerne, huseieren er i hvert fall storfornøyd!) har man begynt å tenke på at man nå faktisk kan ta i mot førjulsbesøk (forresten... når begynner førjulstiden? Det er jo før jul relativt lenge. Når er egentlig overgangen mellom etterjulstiden og førjulstiden? ), og dermed må man også begynne å tenke på hva man kan servere. Ja, ikke det at residensen er helt klar til inntog av sultne gjester enda, da. Foreløpig måtte en eventuell gjest sitte pent på en kjøkkenstol (uten bord!) og spise av en papptallerken. Menyen vil kun bestå av tørrmat, da kjøleskapet står og tenker seg om, og komfyren venter på å bli pakket ut. Men for all del... det kunne blitt hyggelig det også!
Men når det altså har gått noen dager (la oss kalle det uker...) og snekkerne har gjort en god gjerning, DA kan man kokkelere til gjestene.
Dagens lille utflukt (ja, vi kan faktisk driste oss til å si reise, for jammen er det langt til verdensmetropolen Vuku!) i flott novembervær fikk imidlertid menyen til å skifte litt karakter. Det blir liksom ikke helt riktig å satse på tradisjonell julemat når graderstokken viser 10 varmegrader, sola skinner og det er vindstille. Dette er jo som en middels fin sommerdag. Og hva gjør man vel på en middels fin sommerdag? Jo, man griller selvfølgelig!
Norsk jul = tradisjoner. Det finnes tradisjoner for alt. Det skal brukes samme duken som i fjor og som for 30 år siden, man skal bruke den samme dessertskåla som i 1983, man skal besøke de samme folkene, man skal gå tur 1.juledag, spille høytidelig bingo (her er det umåtelig viktig at tallene blir lest opp på samme måte som i fjor!), høre de samme julesangene og man spise like mye (og rar) mat og bli like mett som hvert eneste år - og man skal tenke at neste jul, da skal vi ikke bake like mange kaker. Disse tradisjonene er liksom spikret. Nåde den som foreslår noe nytt... Men i Volans verden har man besluttet å være litt mer modig denne førjulstiden.
Så i anledning det aldeles fortreffelige novemberværet, har man tenkt å starte en helt ny tradisjon: Førjulsgrillparty!
Man lager raskt en "er det lurt å grille før jul? - liste":
- det er bedre vær enn det var i starten av juli
- grillkull er på billigsalg
- man slipper å grille kjedelige pølser, for det finnes (enda...) ikke "julegrill" (jippi!)
- ribben smaker desidert best grillet!!
- og sist men ikke minst: Blir det kaldt, har man enda en god grunn til å tyvsmake på juleakevitten!!

Nå gjenstår bare ca. et lite flyttelass, en helg med maling, et par ukes venting på snekkere, nytt (og myyyye større) flyttelass, utpakking - og vips: Førjulsgrillpartyet kan begynne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar