I fare for å ha kommet i "best før ..." - kategorien: "Du verden, som tiden flyr!"
Ikke før hadde man sparket av seg skoene, krøpet inn i stilongs, ullgenser og tøfler, så var jammen påsken over for denne gang.
Påsken er en fantastisk ferie. Ikke noe stress, ingen travle forberedelser, stabler med påskekrim, påskeegg av både den ene og andre sorten, og ikke minst svidde grillpølser!
Dvs. noe stressende kan forberedelsene til denne høytiden også være. Det gjelder å legge opp handleruten med omhu i dagene før det braker løs. Gjør du ikke de nødvendige sikkerhetstiltak, kan du plutselig befinne deg midt i krigssonen, og du kan bli et tilfeldig offer for krigshandlingene. Og dette er ikke til å spøke med.
Midt mellom frenetiske smågodthandlere som hamstrer som om dommedag er like rundt hjørnet (og da trenger man ... smågodt?), er det fort gjort å bli både klemt og skviset ned i linoleumen. I år la handelsstanden opp til tidenes hamstring, til glede for alle barn mellom 2 og 90 år, til fortvilelse for helsemyndigheter og den norske tannlegeforening. Og du trodde kanskje barna var verst? Neppe...
Det er ikke til å legge skjul på at ti dagers fravær av daglige rutiner, og desto mer nærvær av uregelmessige måltider og jevnlig inntak av kvikklunsj gjør noe med både formtopp og motivasjon til fysiske utskeielser. Det er da så behagelig deilig i sofakroken under pleddet! Det som skulle vært tidenes treningsleir til vårens krumspring, blir heller til en sammenhengende "spis uavbrutt, et eller annet, hele tiden". At østlendingene stakk av med påskesola (igjen!), gjorde at den estimerte innetiden ble totalt sprengt, og timene i sofaen ble atskillig flere enn planlagt.
Nå har man i realiteten to muligheter:
1) Ta deg selv i nakken, få kroppen i gir og sett inn vårinnspurten slik at sommerens aktiviteter kan reddes.
2) Kapituler først som sist, innse at du ikke kommer inn i bikinien i år (heller...) og hent fram påskeegget og spis opp restene først som sist!
Mon tro hva denne kroppen bestemmer seg for...
fortsettelse følger...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar