torsdag 10. februar 2011

Matvrak?

De som titter innom Volans verden i ny og ne, har kanskje lagt merke til at rekken med blogger jeg følger har økt jevnt og trutt. De aller fleste med en fellesnevner. Mat!
Undertegnede er nok det man kan kalle et godt over middels matvrak, og kan observeres spisende på et eller annet både titt og stadig. I følge opphavet er jeg alltid sulten, og det må nok sies å være en riktig observasjon.

Og man skulle vel kanskje tro at en som er så interessert i å tilføre sitt legeme så store mengder fast føde, også er en kløpper i å tilberede en stor mengde varierte og kreative gourmetmåltider? Det kan herved avkreftes. På dette området har har man i Volans verden knapt sett noen stigende læringskurve de siste 10 år. Og det skal ikke stå på den teoretiske bakgrunnen! Her leses, granskes og studeres kokebøker (slett ikke uvanlig med kokeboka som sengelektyre - herlig avslappende!), matblogger, matblad og annen litteratur som kan inneha spor av matstoff... men til ingen nytte. Det er akkurat som om veien mellom teori og praksis er blokkert. Hjernen klarer ikke å omsette leste inntrykk til pratiske resultater. Det vil si, resultater kan det vel bli, men ett eller annet sted på veien skjærer det seg... og resultatet på kjøkkenet på Byåsen ligner slett ikke på bildet i kokeboka, eller det du fikk servert i hyggelig lag forleden, eller den gode maten du fikk på restauranten i helga, eller moderns alltid like vellykkede måltider. HVOR skjærer det seg? Dette er et spørsmål som den kommende tiden skal under grundig etterforskning, og det skal nå settes inn stor innsats på å gjøre forskningen systematisk. Start: Vinterferien (forøvrig en helt genial oppfinnelse av største mulige nødvendighet for utslitte lærere...).

Inntil så skjer, kan man hygge seg med flotte bilder og artikler om den ene herligheten etter den andre.... anbefaler virkelig å ta en titt inn på alle de artige bloggene. Her er det mangt og mye artig å lære ;)







nam nam nam..... var det noen som sa blåskjell? Jeg iler.....



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar